Opskrifter med røgsalt

Lækker æggekage

1 forårsløg
3 - 4 blade basilikum
5 - 6 små champignon
evt lidt blegselleri

Steges sammen i en pande – i smør.

Pillede røgede sild lægges hen over (man kan også bruge andre røgede fisk)

3 æggehvider piskes stive.
3 sammenrørte æggeblommer vendes i.

Citron grillkrydderi
Karry grillkrydderi
Fiskekrydderi

Røgsalt er uundværligt til denne ret !

Mandler med røgsalt

Man tager :
Mandler med eller uden skind.
Bornholmsk rapsolie.
Røgsalt.

Olien varmes op til den er rigtig varm.
Der tilsættes 1 – 2 barneske røgsalt, gerne blendet.
1 håndfuld mandler ristes i i olien 2 – 3 minutter.
Lægges på en tallerken med køkkenrulle, som suger olien.Hældes op i en skål og der kan evt tilsættes 1 barneske almindelig salt.

Dette er en himmerigsmundfuld.
Smagen kan sammenlignes med skindet fra en perfekt stegt julegås.

Susannes Brændenældesuppe

Et stykke saltet svine- eller oksekød koges.

Der tilsættes:

Brændenælder og skvalderkål.
Burresnerre
Fuglegræs = hønsetarm.
Små mælkebøtteblade.
Gulerødder
Løg, evt porrer.
Stumper og slanter af forskellige vintergrønsager : pastinak, persillerod, selleri
Evt kartofler kan koge med hele tiden, jævner suppen.
Timian, et uundværligt krydderi.
Svinekødet kan tilsættes sødskærm. Prøv evt kørvel og halve æg = kørvelsuppe.
Oksekødet kan tilsættes hvidløg(-smør)
Løvstikke kan bruges i begge supper.
Det uundværlige Johansons Enebærrøgede Middelhavssalt får suppen til at smage som lavet over sommerbål.

Denne suppe er fyldt med vitaminer, mineraler og sporestoffer, som vi har brug for hele året.

Den franske udgave kunne måske være med oliven, tomater og evt. kål – i det hele taget rodfrugter og vintergrønsager